Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стипендия за специализирания курс по американско авторско право CopyrightX: ILAC 2017 под егидата на американския университет Харвард

   

29.09.2016

 

Специализиран курс по американско авторско право CopyrightX: ILAC 2017, под егидата на престижния американски университет Харвард започва на 25-ти януари 2017 г.

За първи път в България ще се проведе подобно обучение, изцяло на английски език и по уникална методика, разработена от проф. Уилям Фишър III-ти от Харвард. Курсът е главно фокусиран върху американската правна уредба на авторското право, но благодарение на редица изтъкнати гост–лектори от Европа , както и практици в областта на авторското право от България, непрестанно ще се правят паралели с европейската , съответно, българската правна уредба.

 

По повод откриването на новия Университетски Център по предприемачество и проектно управление в Стопанския факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, Международният правен център - ILAC, в сътрудничество със Стопанския факултет към СУ, обявява пълна стипендия за едно място за курса CopyrightX с цена 2000 евро. За стипендията може да кандидатства всеки студент в Софийския университет “Св. Климент Охридски,”който владее на достатъчно добро ниво английски език и се интересува от авторското право и приложенията му в бизнеса.

 

Условията за участие са следните:

  1. Участие в надпреварата може да вземе всеки студент в Софийския университет “Св. Климент Охридски”, независимо от курса и специалността си.
  2. Всеки участник трябва да представи проект в рамките на 10 минути на тема “The best solution for protecting author's rights in Bulgaria”.
  3. Представянето ще стане на английски език пред жури състоящо се от:

проф. Брус Уитфилд,

доц. д-р Теодор Седларски, декан на Стопанския факултет към СУ

адв. Гинка Христова, председател на ИЛАК

Представител на Bloomberg Bulgaria

 

Представянето ще бъде в устна форма, като може да бъде придружено от power –point презентация. Окуражава се креативността при представянето на идеята.

Заявяването на участие става до 01.12.2016 на e-mail: office@ilac.eu със Subject: SU Competition или директно при професор Брус Уитфилд в деканата на Стопанския факултет, като участниците трябва да посочат трите си имена, факултетния си номер.

Представяне на презентациите пред комисията ще се състои през януари 2017, като точни дата, час и място ще бъдат посочени на настоящата страница.