Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стартира вътрешно-комуникационната кампания на Стопанския факултет „Устойчив начин на живот“

   

16.01.2023

 

Стартира вътрешно-комуникационната кампания на Стопанския факултет, която е с образователна цел и насочена към студенти, преподаватели и гости на факултета, и е свързана с теми за опазването и грижа за околната среда и устойчивостта като начин на живот.

Януари е посветен на доброто здраве, качественото образование и равенството между половете. Те са припознати като основни човешки права и са част от Глобалните цели на ООН за устойчиво развитие (2030). До края на януари ще споделяме с вас малко познати факти за тези цели, както и лесни за прилагане практики в ежедневието.

Untitled design(1)

Кампанията „Устойчив начин на живот“ информира за социални и екологично значими теми, включително добро здраве и образование; достойна кариера и баланс между работата и личния живот; опазване на ресурсите и биоразнообразието; рециклиране; климат; енергия; мобилност и туризъм. Информационните материали, част от кампанията, са разположени на стълбите, в асансьорите и санитарните помещения в Стопански факултет.

Реализира се от ESG Lab и студентите от МП „Отговорно и устойчиво развитие“ на Стопански факултет към СУ „Св. Климент Охридски“.