Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Симулация на енергиен пазар в Стопанския факултет с участието на Международната асоциация по енергийна икономика

   

03.12.2018

Стопанският факултет и Международната асоциация по енергийна икономика (International Association for Energy Economics – IAEE) организират специална сесия на пазарната симулация Investment and Trading in Electricity Markets Game (ITEM-Game) на 6 декември (четвъртък) от 18 до 20 часа в зала 308 във връзка с провеждането на първия съвместен енергиен симпозиум на следващия ден.

 

Участието в симулацията безплатно след предварителна регистрация до 5 декември включително на този адрес: https://goo.gl/forms/DR8jFnVpC9eI1VQJ2 . Местата са ограничени (20).

 

Сесията е отворена за всички с интерес към енергийната икономика, но при изчерпване на местата с предимство ще са студентите, докторантите и преподавателите от Стопанския факултет и от Софийския университет.

New Picture

Всеки играч в симулацията представлява отделна енергийна компания, която следва стратегия за максимизиране на печалбата. Решенията за инвестиции и търговия се осъществяват интерактивно между участниците през специална онлайн платформа.

 

Повече за самата симулация може да научите тук: http://www.item-game.org/