Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Семинар с участието на Апостол Дянков от WWF, част от Дни на въглеродната грамотност в Стопански факултет на СУ

   

25.10.2022

 

Естествено продължение на проект „Въглеродната грамотност – път към повишаването на качеството на живот в София“ е проект „Въглеродна грамотност 2.0“ в партньорство между фондация „Каузи“ и Стопански факултет на СУ.

Част от проекта са събитията „Дни на въглеродната грамотност“. Те са съпроводени от дискусии, обучителни семинари, работилници. На 28 октомври (петък) от 18:00 до 20:00 часа (зала 401) в семинар посветен на COP27 и PandaLabs ще вземе участие Апостол Дянков от WWF.

312491283_510834757724392_7237341839271480030_n (1)

Гостите на събитието ще имат възможност да разберат повече за програмата „PandaLabs“, в която ученици, студенти и работещи млади хора създават вдъхновяващи решения за преодоляване на сериозни екологични и социални предизвикателства. Ще бъдат представени начините за кандидатстване в програмата, организираните хакатони по темата и мастър клас обучения.

Апостол Дянков ще представи и COP27 - Конференцията на ООН за изменението на климата. Гостите ще разберат повече за конференцията и темите: изменение на климата и устойчивост на уязвимите общности, сигурност за водните източници, инвестициите в бъдещето с фокус върху потреблението на енергия и др.

 

Повече за WWF:

WWF е една от водещите природозащитни организации в световен мащаб. Мисията на организацията е да спре влошаването на околната среда на планетата, за да може в бъдеще хората да живеят в хармония с природата. Това може да се постигне чрез:

  • запазването на биологичното разнообразие;
  • устойчивото използване на възобновяеми природни ресурси;
  • намаляването на замърсяването и безогледното потребление.

През 2006 г. WWF официално регистрира неправителствената организация WWF България, което показва интереса към опазването на природата в страната. WWF България се е светила на опазването на гори, реки и защитени територии. Работи и за ограничаване на климатичните промени, както и следи за нарушения на природозащитното законодателство. Организацията помага за защитата на емблематични видове като кафявата мечка и дунавските есетри. WWF работи в сътрудничество с други природозащитни организации и институции, както и с бизнеси, медии, училища и университети.