Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Първи гост-лектор от Индия в магистърската програма „Аутсорсинг проекти и компании“

   

01.04.2021

 

На 30 март Анкур Митал, експерт от Business Process Outsourcing (BPO) индустрията в Индия, изнесе гост-лекция пред студентите от магистърска програма „Аутсорсинг проекти и компании“. Г-н Митал представи някои специфики на бизнеса в Индия и Филипините свързани с управлението на човшки ресурси. Той също така обсъди със студентите подход за планиране и наемане на персонал, както и тенденциите в сектора през 2021 г.

аутсорсинг

Презентацията е част от серия от гост-лекции на експерти с богат практически опит в рамките на курса „Управление на аутсорсинг проекти и компании“, воден от д-р Христина Стоянова. Курсът има силна практическа насоченост, като студентите разглеждат реални казуси от бизнеса и провеждат собствени изследвания в български и чужди компании.

Ръководството на Стопански факултет планира да продължи и разшири партньорството си с представители от Индия в рамките на магистърската програма „Аутсорсинг проекти и компании“.