Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Онлайн лекция на ас. д-р Деян Радев на тема „Банково преструктуриране и финансови кризи“ – на 11 юни от 19 ч.

   

30.05.2020

 

 

Стопанският факултет кани всички студенти, преподаватели и партньори на лекцията „Банково преструктуриране и финансови кризи“. Лектор ще е ас. д-р Деян Радев, преподавател в Стопанския факултет, а събитието ще се състои на 11 юни от 19 ч.

 

DRadev

 

Лекцията ще бъде на английски език и е за студентите от магистърските програми по Бизнес администрация (Стратегическо управление и човешки ресурси), за докторанти и всички заинтересовани и ще се състои в платформата ZOOM (за участие се изисква безплатна регистрация):

 

Zoom link: https://zoom.us/j/96775838265?pwd=bEUwZ0dPOXR1K3drN2FlWHMrQ2RUUT09

Password: bailin

 

Лекцията ще е базирана на статията на д-р Радев „Ефектът на режимите за банково преструктуриране върху системния риск“ в съавторство с Проф. д-р Изабел Шнабел от Управителния съвет на Европейската централна банка и Проф. д-р Торстен Бек от Cass Business School London. (CEPR Discussion Paper 14724, Link: https://cepr.org/active/publications/discussion_papers/dp.php?dpno=14724). Свободен достъп е осигурен през SSRN (Link: https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3593542). Кратко резюме на статията е публикувано и в блогът на VoxEU.org (Link: https://voxeu.org/article/bank-resolution-frameworks-systemic-crises).

Статията е представяна пред Съвета на федералния резерв, Банката за международни разплащания, Европейската централна банка, Европейския съвет за системен риск, Единния съвет за преструктуриране, Централната банка на Англия, Cass Business School, университетите в Бон, Франкфурт, Манхайм и Мюнхен, както и на конференциите на Американската икономическа асоциация и Европейската икономическа асоциация. Планирани презентации пред Федерална служба за контрол на финансовите услуги на Германия (BaFin) и Федералната корпорация за гарантиране на влоговете на САЩ (FDIC) са временно отложени заради пандемията от COVID-19.

 

Важно: Статията представя гледищата на своите автори и не трябва да се цитира или разбира като официална позиция на ЕЦБ.