Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Лектори от екипа на INDEAVR проведоха специализиран практически-ориентиран курс за студенти на Стопанския факултет

   

26.01.2023

 

За втора поредна година лектори от екипа на INDEAVR проведоха специализиран практически-ориентиран курс, който е част от учебния план на МП „Изкуствен интелект за бизнес и финанси“.

Picture2

Курсът „Бизнес моделиране с CRISP-DM“ е разработен от екипа на INDEAVR в тясно сътрудничество с ръководството на магистърската програма като целта е да се осигури възможност на студентите да се запознаят с приложните аспекти на редица концепции, изучавани в базови теоретични дисциплини от учебния план на програмата. Съществена част в процеса на обучението е екипната работа по реален казус, чиято цел е да развие у студентите умения за приложение на теоретичното знание на практика.

Ръководството на МП „Изкуствен интелект за бизнес и финанси“ благодари на екипа на INDEAVR за дарения курс и осигурените учебни материали и ресурси към него. Благодарим на Илиана Христева (BI Engineer), Златица Капанова (BI Engineer), Иван Буюклийски (консултант), Мария Василева (технически ръководител на екип BI и алумни на Стопанския факултет) и Димитър Атанасов (Data Engineer) за времето, усилията, енергията и ентусиазма, които вложиха в разработването и провеждането на курса.