Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Курсът по икономическо развитие „Microeconomics of Competitiveness (MOC)”, част от т.нар. „Харвардски курсове“ към Стопанския факултет, е отворен за кандидатстване до 7 октомври 2016

   

19.09.2016

Harvard-MOC-2016

 

Тази година е деветата, в която се организира курсът по икономическо развитие „Microeconomics of Competitiveness (MOC)” част от т.нар. „Харвардски курсове“.

 

Курсът може да се запише като избираем за студентите в магистърските програми на Стопанския факултет и е отворен за всички желаещи да го посещават студенти - бакалаври и магистри от различни специалности.

 

Крайният срок за кандидатстване е 7 октомври 2016 г.

 

МОС представлява серия от лекции, в рамките на които участниците разглеждат реални казуси в областта на икономическия растеж и развитие. Лекциите се водят от българи завършили в Харвардски университет, които са и инициатори на програмата. Учебните материали се базират на бизнес казусите разработени и използвани в класа на проф. Майкъл Е. Портър в Harvard Business School. В допълнение, участниците развиват и собствени проекти с практическа насоченост към решаването на реални проблеми в българската икономика.

 

MOC е подходящ за млади българи, студенти или завършили, но имащи желание да надградят знанията си в областта на решаването на проблеми, сформирането и развитието на клъстери, и икономическото развитие като цяло.

 

Курсът се провежда в сградата на Софийския университет в специално реновираната за тази цел зала „Америка за България“.

Лекциите са изцяло на английски език и участието в тях е безплатно. За да се включат, кандидатите трябва да изпратят на info@economicstrategy.org:

- есе на тема "What are your career aspirations? How will the CESC courses help you achieve them?”,

- автобиография

- както и кратка академична справка на изучваните от тях предмети и оценките по тях.

 

Повече информация можете да намерите на следния адрес: www.economicstrategy.org/moc