Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Константин Делисивков от БФИЕК с лекция за индустриалния енергиен мениджмънт

   

13.04.2016

 

На 12 април в рамките на дисциплината „Мениджмънт на енергийни и ютилити услуги” от учебния план на магистърската програма „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги” лекция изнесе изпълнителният директор на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори (БФИЕК) Константин Делисивков.

 

IMAG5585

 

Константин Делисивков е магистър по Енергийна икономика и дипломация от Московския държавен университет за международни отношения (МГИМО) и Университета в Будо, Норвегия. Докторант е в катедра Икономика и управление по отрасли в Стопански факултет на СУ „Св. Кл. Охридски“. От 2010 г. участва активно в процеса на формиране, представителство и защита на асоциирания интерес на енергоинтензивните индустрии в България. Лауреат на наградата „Д-р Илко Ескенази“ за икономически науки през 2014 г. с доклад на тема „Икономически модели за стимулиране на интеграцията на електроенергията от възобновяеми енергийни източници“.

 

Лекцията се осъществява и в рамките на дългогодишното партньорство на СУ „Св. Климент Охридски” с Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори.