Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / ESG експерти от PwC България преподават в магистърска програма „Счетоводство и одит“

   

17.01.2024

 

Тази учебна година експерти от PwC преподаваха в магистърската програма „Счетоводство и одит“ (акредитирана от ACCA) в Стопанския факултет на Софийския университет.

Савин Дянков, директор, Василена Василева, старши консултант, и Мария Денисиева, консултант, водиха част от лекциите в една от задължителните дисциплини в програмата, свързана с устойчивото отчитане и интегрираните отчети. Експертите от PwC споделиха ценни знания, полезни примери и реални казуси от работата си с клиенти от българския и международния пазар.

Untitled design (17)

Последната лекция, водена от ESG екипа на PwC, се проведе в офиса на компанията. Освен теоретични знания, студентите получиха практически насоки за отчитането на устойчивостта, сред които:

  • как се събира информация за такъв тип отчитане;
  • каква е методологията за създаване на интегрирани отчети;
  • какви са ролята и значението на отговорните лица в различните процеси;
  • какво включва процеса по одитиране.

Лекцията завърши с интерактивна игра. С помощта на преподавателите от PwC, студентите научиха кои са най-значимите ESG въпроси за различните типове компании и предложиха ефективни стратегии и устойчиви практики, чрез които бизнесите да създават стойност и допринасят за обществото.

 

Благодарим на PwC България за полезното сътрудничество и споделените знания, а на всички студенти - за интереса и активното участие!