Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Елена Маринова (Мусала Софт), възпитаник на Стопанския факултет, е сред десетимата финалисти в тазгодишното, шесто издание на конкурса "Мениджър на годината"

   

04.10.2013

 

Елена Маринова, Президент и съдружник в Мусала Софт, е сред десетимата финалисти в тазгодишното, шесто издание на конкурса "Мениджър на годината".

 

 

ElenaMarinova

 

 

Рекорден брой кандидати подадоха документи за участие в конкурса тази година. 73 достойни жени и мъже заявиха желание да се борят за кристалния приза "Мениджър на годината 2013" - обясни редакционният директор на списание "Мениджър" Максим Майер по време на проведена пресконференция. Силвия Пенева – управляващ съдружник в "Делойт България", партньор на конкурса, допълни информация за регламента и трите етапа, през които преминават кандидатите: „Първият е практическо покриване на критериите за допустимост - 2 години управленски опит, ръководство на компания с оборот от не по-малко от 10 милиона евро или с 50 служители и мениджърът да прекарва не по-малко от 50% от времето си в България. На втория етап акцент са финансовите показатели на компаниите, корпоративните практики, които са установени в съответната компания и политиките за корпоративна-социална отговорност. Третата, финална фаза оценява личностните характеристики на десетимата кандидати.“ Официалната церемония по обявяване на Най-добрият мениджър на България за 2013 г. ще бъде на 21 октомври 2013 г. в Софийската национална опера и балет.

 

 

Елена Маринова за втори път е сред десетимата финалисти в престижния конкурс. Тя е президент и съдружник в "Мусала Софт". Бакалавър е по икономика и магистър по стратегическо управление от Софийски университет "Св. Климент Охридски". Член е на Управителния съвет на Българската асоциация по информационни технологии, член на борда на Фондация Еврика, член на борда на Алумни Асоциацията на Стопански Факултет на Софийски университет, ментор в Eleven, Launchub и "Заедно в час". Носител е на редица български и международни награди и член на множество неправителствени и бизнес организации.