Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Доц. д-р Тодор Ялъмов с гост-лекция във Форум Иновации 2018 на Schneider Electric

   

26.10.2018

На 22 октомври Schneider Electric, глобалният лидер в дигиталната трансформация, енергийния мениджмънт и автоматизацията, събра над 500 представители на бизнеса и партньори от сектора от България, Албания, Македония и Косово на Форум Иновации София 2018 в Интер Експо Център. Гостите имаха шанса на живо да се докоснат до най-новите революционни продукти и решения в сектора. Акцент сред новостите беше Masterpact MTZ – трето поколение високопроизводителни въздушни прекъсвачи.

Гост-лектори на форума бяха доц. д-р Тодор Ялъмов, зам-декан по научно-изследователската дейност и иновациите в Стопански факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски", Жанет Найденова, председател на Управителния съвет на Българска Е-комерс Асоциация, както и Светослав Иванов, журналист, водещ на предаването „120 минути" по bTV.

SE Innovation Summit Sofia 2018 (2)

„Изключително щастлив съм да ви приветствам на Форум Иновации 2018. Представяните днес тук продукти ще бъдат част от развитието на бизнеса в България, Албания, Косово и Македония съвсем скоро", каза Йонуц Фаркаш, регионален мениджър на Schneider Electric и с тези думи даде старт на конференцията.

„Голяма част от производството ни за Европа, Азия и Африка се реализира във фабриката ни в Пловдив. Местната производствена единица достигна най-високо ниво на автоматизация, което ни позволява да сме максимално ефективни. Продуктите се надграждат постоянно, съответно и производството расте. Ще продължаваме да развиваме завода в Пловдив в същата посока", сподели Петр Херман, регионален директор на Schneider Electric за Югоизточна Европа.

SE Innovation Summit Sofia 2018 (3)

Компанията присъедини за втори път страната ни към световното турне на Innovation Summit, като този път форумът съвпадна и с 20 години от старта на дейността на Schneider Electric в България.

Форумът обхвана теми като бъдещето на дигиталната икономика, Индустрия 4.0, новите тенденции и възможности в електронната търговия, както и как дигиталните технологии променят начина ни на мислене и дали ще успеем да направим следващата голяма еволюционна крачка без да минем през голям катаклизъм.