Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Доц. д-р Арменухи Пирян получи престижната награда „Кавалер на ордена на академичните палми”

   

11.03.2011

 

Доц. д-р Арменухи Пирян – директор на Франкофонската програма в Стопанския факултет, получи престижната награда „Кавалер на ордена на академичните палми” за заслугите й в развитието на тази програма.

 

Отличието „Кавалер на ордена на академичните палми” е учредено 1808 г. от Наполеон за заслуги в областта на образованието и културата. То е най-високата награда на Франция за дейци в образованието.

 

Дава се с декрет на министър-председателя за принос и заслуги към френската култура и съществува в три степени. Кавалер - за личности, професори, преподаватели, Офицер - за административни ръководители, ректори, декани на големи факултети и Командир - за висши длъжности и политици. Предложението се прави 2 години по-рано и минава през дълга процедура на утвърждаване. В края на всяка година се разглеждат предложенията, направени от различни културни и образователни институции.

 

Съобщението в "Горещи новини" на университетския сайт.