Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Деканът на Стопанския факултет доц. Седларски и зам.-деканът доц. Георгиев посетиха университети в регион Кастилия и Лион на Испания по проект InnoBridge

   

15.03.2019

В периода 10-13 март деканът на Стопанския факултет доц. д-р Теодор Седларски и зам.-деканът доц. д-р Атанас Георгиев посетиха регион Кастилия и Лион в Испания по проект InnoBridge, в чийто консорциум участва Асоциация за развитие на София.

spain2

 

Проектът InnoBridge цели насърчаване на иновациите в малките и средни предприятия чрез усъвършенстване на финансиращите инструменти. Партньорите в консорциума на проекта представляват оперативни програми, а Асоциация за развитие на София участва със Софийския публично-частен фонд за иновации. Целта на проекта е с обучения, обмени и други дейности да се изготви План за действие за усъвършенстване на всеки инструмент.

spain1

 

В Испания доц. Седларски и доц. Георгиев посетиха Научния парк към Университета на Валядолид (UVA), R&D центъра на Университета на Саламанка (USAL) и Папския университет в Саламанка (UPSA), където се запознаха отблизо с най-добрите практики, описани от проекта InnoBridge:

Партньор по InnoBridge в Испания е FUESCYL – фондация, която представлява всички университети в регион Кастилия и Леон и управлява регионалните фондове за иновации във висшето образование.