Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Бакалавърската програма „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“ официално е част от програмата за сътрудничество със CFA Institute

   

15.01.2021

 

Специалността „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“ (на английски език) / Accounting, Finance and Digital Applications официално е част от програмата за сътрудничество със CFA Institute. На интернет-страницата на най-реномираната и влиятелна в световен план международна организация в областта на финансово-инвестиционния анализ за първи път България е представена като партньор в лицето на Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

CFA

Участието на бакалавърската програма „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“ (на английски език) в програмата за сътрудничество със CFA Institute е гарант за качество и актуалност на преподавания учебен материал. Сътрудничеството предполага ежегоден мониторинг на преподаваните теми според новостите в проблематиките, включени в изпитите за придобиване на сертификат за финансов анализатор (Certificate of Financial Analyst – CFA). Предимствата за студентите, записани в специалността „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“ (на английски език), включват и седем стипендиантски места за безплатно явяване на изпит за придобиване на първо ниво на сертификата CFA на годишна база.

Акредитацията от страна на CFA Institute е и поредно признание за специалността, която е призната и от Международната професионална организация "The Institute of Chartered Accountants in England and Wales".