Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Ани Филипова: „Колкото и да ти е трудно понякога, въпреки всичко, трябва да можеш да изслушаш своите сътрудници и да се усмихнеш. И тази усмивка да е истинска!“

   

29.03.2021

 

Ани Филипова, Регионален оперативен директор на Citibank Treasury and Trade Solutions за Азия изнесе онлайн лекция пред студентите, които изучават дисциплината „Лидерство в мултикултурна среда“ на 25 март 2021 г.

anif

Г-жа Филипова предложи на студентите структуриран модел за изграждане на устойчиво лидерство: Да познаваш добре себе си (своите силни и слаби страни, постоянно да се променяш и да учиш); Добре да познаваш работата си и да даваш възможност членовете на екипа да участваш пълноценно с идеи и предложения; Да даваш личен пример и да поемаш отговорност; Да взимаш навременни и ситуационно обосновани решения; Да не забравяш, че клиентът е в основата на всичко; В работата си да се ръководиш от принципи и ценности; Да познаваш екипа си и да бъдеш катализатор за тяхното благополучие; Да бъдеш открит; Да предизвикваш статуквото.

Ани Филипова сподели: „Лидерство не означава пост в организацията. Лидерът обединява, мотивира и развива“. По завладяващ начин гост-лекторът разказа за своя международен опит и начините за управление на мултинационални екипи. „Колкото и да ти е трудно понякога, въпреки всичко, трябва да можеш да изслушаш своите сътрудници и да се усмихнеш. И тази усмивка да е истинска“, допълни г-жа Филипова.

Ани Филипова има над 25 години опит в банковия сектор. Работила е в България, Великобритания, Сингапур и Хонконг. Ръководи процеси по трансформация, иновации и развитие на организационната култура в управлявания от нея ресор. В момента Ани заема поста Регионален оперативен директор на Citibank Treasury and Trade Solutions за Азия.