Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Андреас Бейкос, директор на офиса на Европейската инвестиционна банка в България, ще гостува в Стопанския факултет на 28 май

   

26.05.2020

 

 

На 28 май от 17:00 до 18:30 часа гост-лектор в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ ще е г-н Андреас Бейкос, директор на офиса на Европейската инвестиционна банка в България. Гостуването е включено и в графика на магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“, както и за магистърските програми на английски език - Business Administration.

 

EIB

 

Гост-лекцията ще се проведе на английски език през платформата Webex Webinar – може да се регистрирате на този адрес. В часа на срещата може да използвате този линк.

 

По време на своята лекция, г-н Бейкос ще запознае студентите с ролята на ЕИБ като „Климатична банка“. Във връзка с темата, г-н Бейкос кани студентите да се включат и в дискусия със следните въпроси:

 

Green deal for Bulgaria – topics for discussion

  • Is Bulgaria willing to adopt the Green Deal and what does it need to do?
  • What are the main challenges to implement the Green Deal? What can be the response to these challenges?
  • How do you think the EIB can help in the process ?
  • What are your main worries about your country and what do you think you can do about it personally?

 

Гост-лекцията е част от партньорството между Стопанския факултет на СУ и ЕИБ, в рамките на което гостуваха също вицепрезидентът на ЕИБ Лиляна Павлова, зам.-управляващият директор на Европейския фонд за стратегически инвестиции Илияна Цанова и Христо Стоянов от офиса на Европейския инвестиционен фонд в София.