Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / 30-годишнина: на 16 май 1990 г. е възстановен Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“

   

16.05.2020

 

FEBA-30

 

Приветствие от Декана на Стопанския факултет - доц. д-р Атанас Георгиев

 

Уважаеми колеги,

 

На днешния ден, 16 май, Стопанският факултет отбелязва 30 години от своето възстановяване.

 

С решение на Академичния съвет (протокол № 10 / 16.5.1990 г.) е възстановен Стопанският факултет на Университета, като е възложено на Ръководството на Университета да осъществи произтичащите от това решение мерки. Впоследствие Академичният съвет избира Декан и Факултетен съвет на Стопанския факултет (протокол № 7 / 30.1.1991 г.). За учебната 1991/92 година е предвиден прием на 66 студенти. Стопанският факултет получава и солидна материална поддръжка от чужбина.

През последните 3 десетилетия Стопанският факултет се утвърди като авторитетен академичен център в икономиката, бизнеса и управлението. Студентите ни могат да избират между редица бакалавърски и магистърски програми, които се реализират заедно с авторитетни чуждестранни университети.

Нашите изследователи публикуват във водещи международни издания и се включват във важни изследователски проекти.

Завършилите Стопанския факултет са сред най-успешните мениджъри и експерти във водещите международни и български компании. Същевременно, те са част от непрекъснатите иновативни съвместни проекти и каузи в полза на нашата общност и на българското общество.

За времето от своето възстановяване до днес, Стопанският факултет се утвърди като лидер сред университетите в България, предлагащи програми по икономика и стопанско управление.

Всичко това е плод на нашите съвместни усилия, за което Ви поздравявам! Можем да се гордеем с това, че сме преподаватели в Стопанския факултет и че развиваме заедно неговата общност.

 

Честит празник! Бъдете живи и здрави!

 

Преди пандемията, планирахме промоция на 15 май, конференция на 15-16 май, официален коктейл за цялата ни общност... С оглед на извънредната ситуация, тържественото отбелязване на годишнината ще е най-рано през есента.