Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Кариерен център / Предложения за работа / Стартира шестото издание на конкурса за стипендии на БФБ

   

28.08.2019

 

1

 

 

 

 

 

 

 

Стартира шестото издание на конкурса за стипендии на БФБ

 

София, 27 август 2019 г. - Българска фондова борса провежда ежегодния конкурс за две стипендии за подпомагане явяването на изпит за първо ниво на професионалната акредитация Chartered Financial Analyst (CFA). Акредитацията предоставя възможност за успешна кариера в инвестиционната и финансова сфера. Отпускането на стипендиите е част от инициативите на БФБ за по-добро финансово образование в България и се провежда за шеста поредна година.

 

Стипендиите покриват стандартната такса за регистрация и ще бъдат предоставени на кандидати, които се явяват на изпита за първи път. Възможност за участие в конкурса имат студенти последна година бакалавър или завършили бакалавърска степен.

 

Конкурсът е отворен и за кандидати с професионален опит, който е натрупан през последните четири години. Всички изисквания са достъпни на страницата на БФБ.

 

Конкурсът ще се проведе в два кръга: подбор по документи, при който ще бъдат допуснати единствено кандидатите, отговарящи на изискванията, и изпит, който ще се проведе на 28 септември 2019 г. Кандидатите трябва да представят: попълнен формуляр за кандидатстване, актуална автобиография, академична справка и мотивационно писмо.

 

Крайният срок за подаване на документи е 25 септември 2019 г., като те трябва да бъдат изпратени на адрес: bse@bse-sofia.bg със следния Subject (Относно):

CFA Scholarship 2020. Телефон за контакт +359 2 937 09 60.

 

Детайлна информация за предлаганите стипендии е достъпна и на страницата на БФБ.

 

За БФБ

Българска фондова борса е лицензирана да извършва дейност като фондова борса на 09.10.1997 г. Предметът на дейност на дружеството включва организиране на търговия с ценни книжа и други финансови инструменти; организиране и поддържане на информационна система за търговия с ценни книжа. Повече информация за БФБ на: www.bse-sofia.bg

 

За контакт с медиите:

 

Милена Михайлова

Българска фондова борса

Гр. София 1000, ул. „Три уши“ №6

Мобилен: +359 888 219 707

Е-mail: Мilena.Мihailova@BSE-Sofia.bg