Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Кариерен център / Предложения за работа / Програмата за европейски професионалисти и организации – лидери в сферата на климата и устойчивите практики е с нови възможности за участие

   

20.05.2020

 

 

В момента тече период по набиране на кандидати за Pioneers into practice - единствената европейска програма за професионален обмен с фокус върху климата и устойчивите практики .

Програмата се провежда за трета поредна година в България, като предоставя изключителни възможности, както за професионалисти, така и за организации.

 

Pioneers into practice свързва водещи организации (домакини) от Европа с професионалисти (пионери) в различни области. В рамките на 4 до 6-седмичен стаж в периода септември – ноември, участниците в програмата прилагат знанията и уменията си на практика във водещи европейски компании, публични институции, университети, научни инфраструктури и организации.

под формата на онлайн или физическа мобилност (стажове) и адаптирани към актуалната ситуация формати на включване.

 

Pioneers into practice е безплатна за организациите - домакини.

 

Пионерите получават грант до 1500 евро при успешно изпълнение на всички компоненти от програмата

 

Кандидатури за участие се подават онлайн на страницата на програмата до 1 юни за професионалисти (пионери) и до 16 юни за организации – домакини.

 

Pioneers into practice е създадена по инициатива на най-голямото публично-частно партньорство в Европа, подпомагащо развитието на иновации в сферата на климата и климатичните промени – EIT Climate-KIC. В България програмата се изпълнява от координатора на EIT Climate-KIC HUB Bulgaria – Cleantech Bulgaria.

 

Тук можете да намерите и линк към ФБ пост за разпространение.