Начало / Студенти / Новини / Спешно набиране на студенти-преводачи за подпомагане на бежанците, пристигащи от Украйна

   

Понастоящем има остра и спешна нужда от хора, които да бъдат привлечени на граждански договори като непрофесионални преводачи, като базовото условие е да владеят както български език, така и украински и/или руски език. За спешна реакция и справяне с кризата е създадена организация подходящи кандидати да бъдат наемани на граждански договори от Национална Асоциация на Доброволците в Република България (НАДРБ – https://navrb.bg/).

Набират се кандидати сред студенти - бесарабски българи, които имат възможност и време, за да се включат за ограничен период от време (1-3 месеца) за следните роли:

  • Оператори в националния контактен център (+359 2 90 55555) и редактори на единния портал https://ukraine.gov.bg (за работа на смени) – отговори на често задавани въпроси, ескалация към външни контактни центрове, предлагащи специализирана помощ и консултации за бежанци и лица, получили временна закрила.
  • Преводачи в приемателни и регистрационни центрове – ЖП гари, областни кризисни центрове и пр. – съдействие при информиране, регистрация и пр.
  • Преводачи, които да съпровождат мобилните екипи за регистрация на МВР (планираме около 25 екипа с по един преводач)
  • Преводачи във влаковете от Букурещ (командироване в чужбина, трябва да могат да пътуват свободно), раздаване на брошури и пакети във влаковете и пр. Планираме 2 до 3 влака на ден, но с по-малко от 6 вагона.

 

Повече информация на asociaciadf@navrb.bg