Начало / Новини / Новини и събития / Завършиха бакалаврите от випуск 2018 г. на Факултета по науки за образованието и изкуствата

   
Завършиха бакалаврите от випуск 2018 г. на Факултета по науки за образованието и изкуствата

На тържествена церемония в Аулата 330 бакалаври от Факултета по науки за образованието и изкуствата получиха дипломите си за завършено висше образование. Над 60 са абсолвентите с отличен успех, а един е пълен отличник.

Тържеството в препълнената Аула бе открито от декана на факултета проф. д-р Божидар Ангелов. Той изрази радостта си да види толкова много млади и усмихнати колеги и посочи, че това са били най-хубавите четири години в живота им. По думите му, за голяма част от тях те ще продължат и в следващите образователни степени.

1

Проф. Ангелов поздрави абсолвентите от името на ръководството с този празник. Той припомни, че наскоро бе отбелязана 130-годишнината от създаването на Висшия педагогически курс, спря се и на историята на факултета. Деканът изрази увереността си, че няма начин абсолвентите да не запомнят откъде тръгват – Софийския университет Св. Климент Охридски“, а наученото тук ще остане за цял живот. Проф. Ангелов честити празника и пожела на добър час.

3

Заместник-ректорът на Алма матер доц. Георги Вълчев поздрави абсолвентите, техните преподаватели и близки и посочи, че за него е чест и удоволствие от името на ректора и цялото ректорско ръководство да ги приветства на този празник. По думите му, в подобни дни виждаме как бъдещето на България започва да се превръща в настояще. До вчера всички те са били на студентските банки, днес тръгват по своя професионален път.

2

Доц. Вълчев призова най-младите си колеги да запомнят няколко важни неща. Първо, поемайки дипломата си в ръка, да не се мислят за завършени специалисти, а да продължават да учат през целия си живот. Да се опитат да превърнат всичко, което са срещнали досега – и хубавото, и лошото, в свой житейски опит, защото оттук-насетне ще започнат да работят с бъдещето на нашата страна.

5

Заместник-ректорът призова абсолвентите където и да ги отведе житейският им път, да се отнасят отговорно и професионално към задълженията и да не забравят, че реалният живот ни предлага ежедневни избори. Той им пожела да се справят с тях и да получат признанието на цялата професионална общност и на обществото.

В приветствието си доц. Вълчев отбеляза още, че младите хора не бива да очакват, че светът е само и единствено приятелски настроен към тях. За да са успешни, трябва да направят няколко важни неща – да ползват телефоните си, но да вярват и на сетивата си, защото само така ще могат да развиват и ума си и да имат критично мислене за заобикалящия ни свят.

Доц. Вълчев пожела на абсолвентите да бъдат всеотдайни в работата си и ги увери, че те завинаги са част от голямата колегия на Алма матер и са нейни посланици в страната и извън нея.

4

Заместник-ректорът на Софийския университет призова дипломантите в трудни моменти да не се колебаят да потърсят помощта на приятел, да бъдат щедри и винаги да имат усещането, че градят своето собствено бъдеще и бъдещето на идните поколения.

Доц. Вълчев обяви випуск 2018 г. на Факултета по науки за образованието и изкуствата за завършил и пожела на абсолвентите на добър час.

6

Жаклин Ангелова от Факултетния студентски съвет приветства абсолвентите с успешно завършеното обучение и им пожела да бъдат добри професионалисти, да вървят смело напред, да се изправят пред трудностите и да осъществяват мечтите си. В приветствието си тя отбеляза още, че всеки опит е ценен и им пожела успех.

Празникът продължи с връчването на дипломите.

8
11
12
13