Начало / Новини / Новини и събития / Възпитаници на Софийския университет завоюваха медали на Третата отворена математическа олимпиада за студенти

   
Възпитаници на Софийския университет завоюваха медали на Третата отворена математическа олимпиада за студенти

В периода 22-23 март 2020 г. в гр. Ашхабад, Туркменистан, се проведе Третата отворена математическа олимпиада за студенти . Предвид обстоятелствата, състезателите от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ участваха в нея задочно. Нашите студенти спечелиха златни, сребърни и бронзови медали, а в отборното класиране отборът от Факултета по математика и информатика извоюва сребърен медал.

Състезанието е индивидуално и отборно в две групи - математически специалности (A) и останали (B). Участниците бяха от 13 държави и от над 30 университета.

1

В индивидуалното класиране студентите от Факултета по математика и информатика на Софийския университет спечелиха 2 златни (Йордан Петров и Виктор Терзиев), 1 сребърен (Люба Конова) и 3 бронзови медала (Петър Ангелов, Пламен Иванов и Филип Ташев) в група A.

Viktor_Terziev

Виктор Терзиев

Yordan_Petrov1
Luba_Konova1

Йордан Петров и Люба Конова

Студентът от Физическия факултет Георги Александров спечели златен медал в група B.

Georgi_Aleksandrov1

Георги Александров

В отборното състезание отборът на Факултета по математика и информатика в състав Виктор Терзиев, Йордан Петров, Пламен Иванов и Ангел Димитров спечели сребърен медал.

Filip_Tashev1
Petar_Angelov2

 

Филип Ташев и Петър Ангелов

Plamen_Ivanov1

Пламен Иванов