Начало / Новини / Новини и събития / Възпитаници на Факултета по педагогика отличени от Министерството на труда и социалните грижи

   
Възпитаници на Факултета по педагогика отличени от Министерството на труда и социалните грижи

Министерството на труда и социалната политика връчи първите награди „Социален работник на годината - 2021“. Официалната церемония се проведе онлайн по инициатива на министър Деница Сачева. Тя е по повод Световния ден на социалната работа, който тази година се отбелязва на 16 март.

В осемте категории на конкурса бяха отличени над 80 социални работници от системата на Агенцията за социално подпомагане, социалните услуги към общините и общинските администрации.

Призьорите в осемте категории получиха статуетка на скулптора Красимир Кръстев – Ломски. Пластиката е символ на протегнатата ръка и надеждата, които социалният работник носи на нуждаещите се от подкрепа.

Министър Сачева връчи наградата на победителя в категория „Социален работник до 35-годишна възраст“ - Рени Георгиева, която е студентка в пети курс в специалност „Социални дейности“ във Факултета по педагогика към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Приза в категория „Социален работник – услуги за пълнолетни“ заслужи Емилина Ценова, социален работник в Центъра за социална рехабилитация и интеграция към Фондация „Глобална инициатива в психиатрията - София“. Тя получи наградата си от изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова. Емилина Ценова е завършила бакалавърската си степен и докторантура по Социални дейности във Факултета по педагогика на Софийския университет.

Повече за събитието: тук .