Начало / Новини / Новини и събития / Във ФМИ се проведе среща с главния редактор на издателство Springer д-р Томас Хемпфлинг

   
Във ФМИ се проведе среща с главния редактор на издателство Springer д-р Томас Хемпфлинг

На 19 юни 2024 г. в заседателната зала на Факултета по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се проведе среща с главния редактор на издателство Springer д-р Томас Хемпфлинг (Thomas Hempfling).

По време на срещата д-р Томас Хемпфлинг направи кратко представяне на последните новости в издателската дейност - използването на изкуствения интелект, издаването на книги в свободна продажба, обща информация за издаването при тях, и отговори на въпросите на присъстващите.

2-2

Springer е водещо издателство с научно, техническо и медицинско портфолио, което предоставя на изследователите в академичните среди и научни институции, качествено съдържание чрез иновативна информация, продукти и услуги.

Springer има една от най-големите колекции и архиви на електронни книги STM и HSS, както и широка гама от списания и книги с хибриден и отворен достъп – SpringerOpen.

1-1

Springer е част от Springer Nature, който има за цел да насърчава откритията, подпомага развитието на нови области на изследвания и помага идеите и знанията да бъдат достъпни по целия свят. Като част от Springer Nature, Springer стои редом с други доверени марки като Nature Research, BMC и Palgrave Macmillan.

3-3