Начало / Новини / Новини и събития / „В плен на нощта“ с първа награда от конкурса „Словото като спасение“

   
„В плен на нощта“ с първа награда от конкурса „Словото като спасение“

На официална церемония в Театър-лаборатория „Алма Алтер“ бяха обявени лауреатите от Националния литературен конкурс за незрящи „Словото като спасение“, организиран от театъра.

Жури с председател проф. Боян Биолчев и членове: Валя Сотирова, Петър Чухов, Стоил Атанасов и Георги Бърдаров чрез анонимно гласуване определиха победителите.

Иван Карастоянов

Първа награда отиде при Иван Карастоянов за стихотворението „В плен на нощта“. Втора награда безапелационно взе Иван Янев за разказа „Втора дупка на Шинела“, а трета награда получи Ани Ковачева за разказа „Заминавам“.

Със специалната награда на публиката беше удостоен разказът „Марта“ на Михаил Недков.

Издание на Брайл

Церемонията беше съпроводена от поетическия спектакъл „Словото като спасение“ на режисьора Николай Георгиев, с участието на Петя Йосифова-Хънкинс, Георги Арсов, Марко Дженев, Андриян Асенов, Моника Методиева и Валерия Димитрова. Спектакълът беше излъчен онлайн и предстои да бъде дигитализиран и качен в youtube.com.

Финал на спектакъла

Живото излъчване можете да гледате тук .

Подкастът „Очи в очи с Андриян Асенов“ с участието на Петър Чухов, за протичането на литературния конкурс и есенцията на творческото писане можете да чуете тук: Пиши, когато си влюбен - Без Маски .

Проектът се осъществява със съдействието на програма „Социално ангажирани изкуства“ на Националния фонд „Култура“ и в партньорство с Националното читалище на слепите „Луи Брайл“ и Фондация „Очи на четири лапи“.