Начало / Новини / Новини и събития / Университетската ботаническа градина в Балчик бе домакин на VI Международен хоров фестивал „Черноморски звуци“

   
Университетската ботаническа градина в Балчик бе домакин на VI Международен хоров фестивал „Черноморски звуци“

За шеста поредна година Ботаническата градина в Балчик посрещна гости и приятели на музикалното изкуство.

От самото създаване на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" Университетската ботаническа градина-Балчик е домакин и коректен партньор на музикалното събитие. За шеста поредна година СНЦ „Музикален свят - Балчик“ с подкрепата на Община Балчик и национални и регионални медии направиха отново възможно реализирането на Международния хоров фестивал „Черноморски звуци“.

5

Тази година фестивалът се проведе от 1-ви до 5-ти юни и участие в него взеха над 20 хорови състава от България, Швеция, Молдова, Сърбия, Гърция и Турция.

В качеството си на съорганизатор Университетската ботаническа градина-Балчик предостави традиционно градината „Розариум“ за откриването на фестивала. По време на фестивалните дни на открити сцени и в „Каменна зала“ на ДКИ КЦ „Двореца“ се проведоха работни ателиета „Български фолклор“, акустични репетиции и част от конкурсната фестивална програма.

2
3
4