Начало / Новини / Новини и събития / Специалисти от Университетските ботанически градини участваха в работна среща по проект HEI PLADI

   
Специалисти от Университетските ботанически градини участваха в работна среща по проект HEI PLADI

Партньорите по проект „Иновации във висшето образование в областта на растителното разнообразие: гъвкави образователни пътеки за развиващ се пазар на труда” HEI PLADI се събраха на работна среща в Средиземноморския агрономически институт в Ханя, Гърция.

Специалисти и преподаватели от Университетските ботанически градини и Софийския университет „Св. Климент Охридски”, Университета в Молизе и Университета в Каляри, Италия, Университета на Малта, Ботаническата градина към Полската академия на науките - център за опазване на биологичното разнообразие в Повсин, Средиземноморския агрономически институт Ханя, Гърция и Университета на Лисабон, Португалия, обсъдиха разработването на учебни програми, в които студенти от участващите организации ще могат да се включат.

1

Виртуалната и физическа мобилност ще предостави възможност на заинтересованите студенти да участват в обучения по таксономия – с фокус европейската и средиземноморска флора, включително съвременни методи за таксономия, in situ и ex situ консервация, както и грижа за растителни колекции, управление на ботанически градини, семеобмен и др.

2

На работната среща партньорите дискутираха Европейската стратегия за развитие на висшето образование и изискванията, разписани в Плана за модернизация 2011 на Европейската комисия. Бяха определени критерии за включване на студентите по този образователен проект на програма Еразъм+.

3

Чрез интердисциплинарно сътрудничество между висши училища, консервационни и изследователски организации проектът изгражда стратегическо партньорство в ЕС. Дейностите по проекта директно ще повлияят обучението на над 200 студенти. В допълнение проектът цели да подобри обучението през целия живот.

Допълнителна информация може да бъде намерена на сайта на HEI PLADI .

4
5
6
7