Начало / Новини / Новини и събития / Софийският университет участва в информационния форум „Продължи напред – информация за моето бъдеще“

   
Софийският университет участва в информационния форум „Продължи напред – информация за моето бъдеще“

Представители на Сектор „Прием на студенти“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ участват в информационния форум на Гимназията с преподаване на чужди езици „Йоан Екзарх“ във Варна „Продължи напред – информация за моето бъдеще“.

Информационният форум се провежда за десета година и представлява интерес не само за завършващите дванадесетокласници, но и за по-малките ученици. Идеята е форумът да помогне на завършващите 11 и 12 клас в тяхното кандидатстване във висше училище, а на учениците от 9 и 10 клас – в избора им на профилиращи предмети за следващите години. А по-малките възпитаници на гимназията могат от по-рано да се информират за предоставените им възможности.

Гимназията е единственото варненско училище, в което се провежда подобна инициатива, която предоставя възможността на висши училища, образователни и информационни центрове да влязат в директен контакт с бъдещите студенти.

2-1

Колегите от Сектор „Прием на студенти“ на Софийския университет отговориха на десетки въпроси, свързани с начина на кандидатстване в отделните специалности, възможностите да продължат обучението си в предлаганите магистърски програми, както и за реализацията им след завършено висше образование.

6-1
21