Начало / Новини / Новини и събития / Софийският университет участва в Дните на българското висше образование в Обединените арабски емирства

   
Софийският университет участва в Дните на българското висше образование в Обединените арабски емирства

На 4 и 5 декември 2018 г. за първи път в Дубай и Абу Даби се проведоха Дни на българското висше образование в Обединените арабски емирства. Събитието се провежда под мотото „Живей и учи в България“ и е инициатива на посолството на България в Абу Даби, организирана съвместно с водещи български висши училища. Събитията се проведоха в иновационния хъб на правителството на Дубай и посолството в Абу Даби Area 2071.

В инициативата взеха участие Софийският университет „Св. Климент Охридски“, Техническият университет, Университетът по архитектура, строителство и геодезия, Медицинският университет – Пловдив, Националната спортна академия „Васил Левски“, Лесотехническият университет и други.

Специален гост на церемонията по закриването на събитието беше министърът на висшето образование на Обединените арабски емирства д-р Ахмад Белхул Ал Фаласи, който ще посети България в началото на следващата година по покана на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

По време на инициативата бяха проведени редица срещи с директори и представители на над 80 от основните средни училища в Обединените арабски емирства, включително GEMS, SABIS, CIS, InnoVentures и др. Представителите на Dubai International Academy, Chouefat, Canadian International School, както и много родители и ученици показаха голям интерес към програмите по медицина, фармация, дентална медицина, архитектура и строителство.

1

Снимка: Министерство на външните работи на Република България