Начало / Новини / Новини и събития / Преподаватели от Катедра „Визуални изкуства“ участват в международната изложба „Going Home” в Уилсънвил, САЩ

   
Преподаватели от Катедра „Визуални изкуства“ участват в международната изложба „Going Home” в Уилсънвил, САЩ

Проф. д.н. Лаура Димитрова и проф. д-р Стефан Алтъков от Катедра „Визуални изкуства“ на Факултета по науки за образованието и изкуствата на Софийския университет участват в международната журирана изложба “Going Home” в Уилсънвил (Wilsonville). САЩ. Изложбата се организира от Съвета по изкуства и култура на Уилсънвил, Орегон, САЩ и е представена пред публиката в две последователни експозиции през февруари и март 2022 година.

Изложбата се организира от Съвета по изкуства и култура на Уилсънвил, Орегон, САЩ и е представена пред публиката в две последователни експозиции през февруари и март 2022 година.

Altakov-Stefan_Going-Home

„Завръщане у дома” – проф. Стефан Алтъков

Поставяйки акцент на значението на дома в условията на двегодишната пандемия от Ковид 19, журито селектира творби на тема „Завръщане у дома“ (Going Home) от 71 автори от различни държави: България, Великобритания, Германия, Дания, Индия, Италия, Канада, Малайзия, Мароко, Русия, Словакия, САЩ, Турция и Украйна.

Dimitrova_Laura_The- Empty-Home

„Празен дом“ – творбата, с която проф. Лаура Димитрова участва в изложбата