Начало / Новини / Новини и събития / Премиера на „Маргарита и Майстора“

   
Премиера на „Маргарита и Майстора“

Театър-студио 4хС и Театър-лаборатория „Алма Алтер“ представиха “Маргарита и Майстора” по мотиви от романа на Михаил Булгаков - “Майстора и Маргарита”. Предпремиерното представление се състоя на 29 май 2021 г. в Народно читалище „Гюрга Пинджурова“, град Трън, а премиерата на спектакъла беше в неделната вечер на 30 май 2021 г. в залата на Театър-лаборатория „Алма Алтер“ в София. Събитието беше осъществено с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Смелите решения на режисьора Николай Георгиев, хореографа Петя Йосифова-Хънкинс, сценографа Михаил Лалов и композитора Константин Кучев щрихираха спектакъла в червено-белите тонове на революцията. Революция срещу порядките на това “ненормално общество”, в което живеем, в което сблъсъкът на вътрешния Аз с уж моралните ценности на времето оголва абсурда на съществуването. И именно тук се срещат тя - Маргарита и той - Майстора, за да се докоснат до любовта през романа за сблъсъка между Исус Христос и Пилат Понтийски.

1-t

Тази авторска интерпретация на Николай Георгиев за двойнствеността на образите Маргарита-Йешуа и Пилат Понтийски дава на двамата актьори в главните роли - Петя Йосифова-Хънкинс и Симеон Василев, пъстра палитра от образи и архетипи, в която да се разположат. В противовес влиза групата, която заявява онзи ненормален и абсурден свят, в който Воланд и неговата шайка се разправят с недъзите на обществото.

2-t
4-t
3-t