Начало / Новини / Новини и събития / Отлично представяне на студенти от Факултета по математика и информатика на състезание по програмиране

   
Отлично представяне на студенти от Факултета по математика и информатика на състезание по програмиране

Два от отборите по програмиране на Факултета по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ заеха първо място на проведеното на 4 април 2020 онлайн Пето междууниверситетско състезание по програмиране, организирано от Нов български университет. Факултетът по математика и информатика е на първо място в крайната класация по университети. Ръководител на отборите на Алма матер е доц. Милен Петров.

Членове на първия отбор са Антон Чернев („Компютърни науки“, 4 курс), Даниел Атанасов и Иво Дилов (двамата са специалност „Информатика“, магистърска програма "Изкуствен интелект"). Те решиха всичките 10 задачи и съответно са на първите две места.

SU_FMI_01

Снимка архив: Антон, Иво и Даниел на състезанието ICPC в Букурещ през 2018 г.

Виктор Терзиев, Иван Ганев и Петър Ангелов - всички от 3 курс, специалност „Компютърни науки“, са членовете на втория отбор на Факултета по математика и информатика. Те също решиха всичките 10 задачи и съответно се класираха на първите две места.

SU_FMI_02

Снимка архив: Виктор, Иван и Петър на Републиканската олимпиада по състезателно програмиране в Бургас през 2019 г.

От Факултета по математика и информатика на Софийски университет участваха общо четири отбора:

Членовете на третия отбор са Ангел Цанков, 3 курс,специалност "Информатика", Димитър Сейков, 3 курс, "Софтуерно инженерство" и Борис Ангелов, 3 курс, "Компютърни науки".

Студентите Александър Станев, 3 курс, "Компютърни науки", Михаил Михайлов, 3 курс, "Компютърни науки" и Николай Цонев, 3 курс, "Приложна математика" са членовете на четвъртия отбор.

Задачите могат да бъдат видени онлайн .

Страница на състезанието.