Начало / Новини / Новини и събития / Отборът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ завоюва авторитетното второ място в корпоративната щафета Postbank Business Run

   
Отборът на Софийския университет  „Св. Климент Охридски“ завоюва авторитетното второ място в корпоративната щафета Postbank Business Run

Форматът е един от най-престижните по своето естество у нас. Организаторите Спортен Клуб „Бегач“ и Пощенска банка дадоха възможност за четвърти пореден път на желаещите да премерят сили, като същевременно вземат участие в най-големия тиймбилдинг в България.

 

Каузата има благотворителен характер и 30% от таксите за участие ще бъдат дарени на правозащитната фондация „За нашите деца“.

Отборът на Софийския университет „Свети Климент Охридски“ в състав Георги Власакиев –студент в 4-ти курс от Физическия факултет, специалност „Комуникации и физична електроника“, Мартин Недялков –студент в 4-ти курс от Факултета по химия и фармация, направление „Неорганична химия“, и представителите на Факултета по математика и информатика Ангел Ангелов –студент в 4-ти курс, специалност „Приложна математика“, Тошко Тодоров-студент в 4-ти курс, специалност „Математика и информатика“ и Живко Петров – докторант, успя да извоюва среброто сред близо 150 компании, разделени в 259 отбора и общо 1036 участници.

3-1

Още с първото си участие във формата нашите момчета заявиха сериозно своето присъствие, като успяха да пробягат 4х4 км. или отборно 16 км. за общо време от 58 минути, изоставайки само с 21 секунди от първенците в състезанието.

Капитанът Тошко Тодоров даде всичко от себе си, като активно се зае с подготовката на отбора - успя да събуди състезателния дух и да стимулира самоувереността и концентрацията на съотборниците си.

Състезателите ни бяха подкрепени от Студентския съвет на Софийския университет, което им вдъхна още повече желание за достойно представяне в надпреварата.

2

Спечелената метална щафета със сребърно покритие ще бъде връчена на ректора проф. Анастас Герджиков като символ за достойното представяне на отбора, който за пореден път доказа целеустремеността и борбения характер на възпитаниците на Софийския университет „Свети Климент Охридски“.

7-1