Начало / Новини / Новини и събития / На 22 юни 2020 г. започва регистрацията за класиране на кандидат-студентите за учебната 2020/2021 година

   
На 22 юни 2020 г. започва регистрацията за класиране на  кандидат-студентите за учебната 2020/2021 година

Процедурата по регистриране за класиране и подаване на документи за класиране е електронизирана и се извършва единствено на адрес: https://online.uni-sofia.bg с линк от главната страница на Университета – http://www.uni-sofia.bg.

Кандидат-студентите се регистрират за класиране в срок от 22 юни до 3 юли 2020 г. Таксата за участие в класирането е 30.00 лева.

Първият етап на класирането се извършва на 7 юли 2020 г. Класираните кандидат-студенти от първия етап от 8 юли до 10 юли включително имат възможност:

  1. Да се запишат в специалността, в която са класирани, като не участват в следващите етапи;
  2. Да депозират диплома-оригинал за средно образование и да попълнят декларация за участие в следващите етапи на класиране за по-предна желана специалност;
  3. Да не потвърдят или да не се запишат. В тези случаи те отпадат от всички класирания и губят придобитите студентски права. Незаетите от тях места се попълват на следващото класиране;
  4. Класираните по първа желана специалност кандидати трябва да се запишат на този етап от класирането, без право на потвърждаване или изчакване края на класиранията.

Некласираните от този етап кандидати не подават декларация за участие в класирането и не депозират диплома за средно образование, тъй като участват автоматично в следващия етап на класирането.

Вторият етап на класиране се извършва на 14 юли 2020 г. В него участват потвърдилите от първия етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-предна желана специалност, посочена в състезателния картон, и некласираните кандидат-студенти.

Потвърждаването или записването на класиралите се от втория етап кандидати се извършва от 15 до 17 юли 2020 г. включително. Непотвърдилите от второто класиране кандидати губят правото си за участие в третото класиране, което е окончателно.

Третият етап на класирането се извършва на 21 юли 2020 г. Срокът за записване е от 22 до 24 юли 2020 г. включително. Резултатите от това класиране са окончателни.