Начало / Новини / Новини и събития / Изпит по математика II за кандидат-студенти

   
Изпит по математика II за кандидат-студенти

При спазване на противоепидемичните мерки в 9.00 ч. в аудитория 272 в Ректората на Софийския университет започна конкурсният изпит по математика II. Кандидат-студент изтегли тема № 3, по която ще работят 1023 кандидати, подали заявления за явяване на изпита.

Темата бе изтеглена в присъствието на заместник-ректора на Софийския университет доц. Анета Антонова, декана на Факултета по математика и информатика доц. Първан Първанов, декана на Физическия факултет проф. Георги Райновски, заместник-декана на Стопанския факултет доц. Тодор Ялъмов и на председателя на изпитната комисия доц. Веселин Гушев от Факултета по математика и информатика.

1

Доц. Антонова поздрави младите хора за избора им да кандидатстват в най-стария и най-добрия университет в България.

Доц. Първанов пожела на кандидатите успех, а не късмет, защото в математиката по-важен е успехът, а късметът е случайна величина, на която не може да се разчита. „Знам, че вие било трудно, че нямате шанс, както вашите предшественици да се явите на четири изпита, но ви пожелавам да покажете знанията си и да отговорите на очакванията на вашите родители и на вашите учители“, каза още доц. Първанов и призова кандидатите да запазят спокойствие и увереност, за да успеят да покажат това, за което са се готвили.

2
3