Начало / Новини / Новини и събития / Форум на кариерното развитие на Факултета по математика и информатика

   
Форум на кариерното развитие на Факултета по математика и информатика

Започна традиционният, дванадесети по ред Форум на кариерното развитие, организиран от Кариерния център на Факултета по математика и информатика. Двудневното събитие бе открито в двора на факултета, а мотото на изложението е „Знам и искам да го докажа“.

 

Във форума участват над 40 компании. За втора година те могат да избират различни варианти на участие - виртуални или присъствени щандове, както и представяне в смесен формат. Повече информация за събитието може да се намери на следния адрес https://dni.career.fmi.uni-sofia.bg/node/5. Поканени да участват са студентите на Софийския университет „Св. Климент Охридски", на Техническия университет - София, както и всички други студенти, които търсят професионална реализация в сферата на информатиката и информационните технологии.

13-13

Целта на форума е да запознае студентите с водещи работодатели, което би могло да доведе до предложения за евентуален стаж или работа; да ориентира учащите какви качества и умения се ценят в ИТ индустрията; студентите да придобият опит в комуникацията с бъдещи работодатели.

1-1

Проф. Боян Бончев, заместник-декан връзки с външни организации и фирми, откри дванадесетия поред форум на кариерното развитие във факултета и приветства всички с „Добре дошли“. Той изтъкна, че форумът е една от спойките, които се изгражда между университета, образованието, бизнеса и науката и изрази надежда събитието да се проведе успешно. Проф. Бончев благодари на всички, които са спомогнали за осъществяването на събитието.

2-2

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. д-р Елиза Стефанова посочи, че е изключително щастлива да приветства всички участници от името на ректора на Алма матер проф. Анастас Герджиков. Тя изрази радостта си, че въпреки тежките условия Факултетът по математика и информатика продължава традицията на форума и прави всичко възможно в лицето на деканското ръководство, Кариерния център и всички останали колеги и партньори от фирмите, за да могат студентите да намерят своите първи места, на които да се реализират, а фирмите да открият талантливите млади хора, които търсят.

3-3

Снимка: Олег Константинов

Проф. Стефанова изрази надежда, че след година не малка част от студентите ще бъдат от другата страна на щандовете и ще търсят свои колеги за реализацията във фирмите. Тя пожела на всички да постигнат това, за което са дошли днес на събитието, както и успешна реализация на идеите в бизнеса. „Всички знаем, че реално това е голям потенциал в България и без съвместните ни усилия би било трудно да постигнем това, което желаем. Пожелавам успех на форума и се надявам догодина в спокойна обстановка, в пълна със студенти градина, да бъдем отново тук. Успех на форума“, каза в заключение проф. Стефанова.

6-6

В своето приветствие д-р Стоян Велев – вицепрезидент на SAP Labs България, поздрави всички от името на компаниите, участващи във Форума и отбеляза, че стиска палци в следващите два дни компаниите да намерят български колеги, а студентите да намерят своята първа работа и пожела успех.

9-9

Деканът на Факултета по математика и информатика доц. Първан Първанов поздрави всички колеги на откриването на 12-тия Форум на кариерното развитие и отбеляза, че това събитие прерасна от нещо като базар, на който фирмите си търсят бъдещи служители към нещо много, много по-голямо. По думите му, то се превърна в един своеобразен форум, на който се отразява какво до момента е свършено във връзките между Факултета по математика и информатика на Софийския университет и фирмите и какво предстои оттук нататък.

4-4

Снимка: Олег Константинов

„Това е не просто среща на университета с бизнеса, а е място за многостранно и целево сътрудничество и не само между нас и фирмите, но и всеки един от вас от фирмите, които присъстват тук, защото това е една възможност да споделите опит“. Деканът подчерта, че всичко това е немислимо, ако не е в полза на студентите. Той отбеляза, че формите на сътрудничество, които са осъществени с годините, са много и най-разнообразни, в резултат на които са направени много хубави неща във факултета. Доц. Първанов подчерта, че вратите на деканата са отворени за всякакви форми на сътрудничество и пожела успех на Кариерния форум.

10-10
1-1

Снимка: Олег Константинов

3-3
7-7

Снимка: Олег Константинов

12-12
8-8

Снимка: Олег Константинов