Начало / Новини / Новини и събития / Елисавета Григорова и Веселин Веселинов са лауреатите в Петнадесетия национален конкурс на Фондация "Св. Климент Охридски"

   
Елисавета Григорова и Веселин Веселинов са лауреатите в Петнадесетия национален конкурс на Фондация "Св. Климент Охридски"

В Петнадесетия национален конкурс на Фондация "Св. Климент Охридски" са взели участие 70 български студенти от висши училища в страната и чужбина.

Жури в състав: председател - проф. дфн Амелия Личева и членове: доц. д-р Мария Калинова и гл.ас. д-р Кристина Йорданова от Факултета по славянски филологии определи победителите в конкурса, които по традиция се обявяват в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност 24 май.

Наградата за проза получава Елисавета Григорова от Университета във Виена за произведението си „Притча за призванието и признанието“.

Наградата за поезия получава Веселин Веселинов, докторант по клинична психология в Софийския университет, за творбата си „Училище за поети“.

Националният литературен конкурс за стихотворение и разказ на Фондация “Св. Климент Охридски” за студенти с българско гражданство, обучаващи се у нас и в чужбина, е учреден по инициатива на проф. Боян Биолчев, ректор на Софийския университет в периода 1999-2007 г., и със средства, дарени от него.