Начало / Новини / Новини и събития / Ден на отворените врати във Факултета по журналистика и масова комуникация

   
Ден на отворените врати във Факултета по журналистика и масова комуникация

За трета поредна година на 18 март 2022 г. се проведе Ден на отворените врати, организиран от Факултетния студентски съвет и Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет "Св. Климент Охридски".Събитието се проведе в платформата „Зуум" и се излъчваше на живо и на страницата на Факултетния студентски съвет във Фейсбук.

На срещата присъстваха над сто бъдещи кандидат-студенти, преподаватели и представители на Факултетния студентски съвет. То беше предназначено за всички, интересуващи се от възможностите да учат „Журналистика“, „Връзки с обществеността“, „Книгоиздаване“ или „Комуникационен мениджмънт“.

Деканът на Факултета по журналистика и масова комуникация проф. д-р Веселина Вълканова разказа за сградата на факултета, паметник на културата, и нейното обновяване, което е пред завършване, за историята на факултета, чиято първа специалност „Журналистика“ става на 70 години. Тя обясни новостите в начина на кандидатстване тази година и представи образователните и изследователски възможности и перспективи за реализация пред студентите. Последва виртуална обиколка през обновените учебни студиа, пресстудиото, учебната редакция и издателство, фотолабораторията и Музея на радиото.

2

После в продължилата близо час и половина среща представителите на Факултетния студентски съвет и членове на ръководството на факултета отговориха на десетки разнообразни въпроси на потенциалните кандидат-студенти – от особеностите на отделните специалности, до възможностите за участие в програмата „Еразъм" и настаняването в студентски общежития.

7

Веднага след срещата от Факултетния студентски съвет заявиха: „От името на Факултетния студентски съвет към Факултета по журналистика и масова комуникация Ви благодаря за взетото участие в събитието "Ден на отворените врати във ФЖМК". С Ваша помощ се получи една прекрасна дискусия, която даде отговор на десетки въпроси на кандидат-студентите. Вярвам, че заедно успяхме да убедим присъстващите на срещата, че нашият факултет е конкурентоспособен и създава редица възможности както за професионално, така и за личностно развитие."

5