Начало / Новини / Новини и събития / Благотворителен базар „Купи книга в помощ на Украйна“

   
Благотворителен базар „Купи книга в помощ на Украйна“

В Софийския университет се състоя благотворителен базар "Купи книга в помощ на Украйна". На събитието, организирано от Студентския съвет на Алма матер и група доброволци, бяха събрани 18 666,36 лева. Сумата е дарена на Българския червен кръст целево в помощ на пострадалите в конфликта в Украйна.

На 20 март 2022 г. в Централното фоайе на Алма матер повече от 600 човека избраха да дадат нов живот на над 3 000 книги с кауза. През целия ден десетки хора оставяха свои любими книги, излезли на пазара през последните години.

4

Поради големия интерес към инициативата, събитието ще се проведе отново на 26 март 2022 г. от 11:00 до 18:00 часа в Централно фоайе на Ректората на Софийския университет.

2
7

И тази седмица всеки може да участва като:

1. Донесе свои книги и ги дари на входа при доброволците, които ще се погрижат да ги изложат на видно място. Приемат се книги през целия ден. Организаторите молят дарените книги да са в добро състояние, по-съвременни и издавани последните 10-15 години. Могат да бъдат донесени книги на български или чужд език – проза, поезия, детски книги, специализирана литература, албуми и селектирани списания.

2.Разгледа изложените заглавия и избере онова, на което иска да даде втори живот в своята библиотека като всички книги, списания и албуми ще се продават на цени от 5 или 10 лева.

3. Дари в нашите запечатани урни.

6

Всеки може да помогне като:

1. Разпространи събитието в социалните мрежи на своя личен профил, уебсайт или форум.

2. Донесе поне една книга! Колкото повече - толкова по-добре! Ще се приемат книги от 10 ч. сутринта, а официално базарът ще започне в 11 ч.

3. Помогне за каузата, като си купи една или повече книги – така помага на нуждаещите се в Украйна и дава нов живот на дарените книги.

Книгите, които няма да бъдат продадени, ще бъдат дарени на библиотеки и читалища в страната.

Организаторите са взели всички необходими мерки за безопасност по време на събитието.

Линк към събитието във Фейсбук: https://fb.me/e/1nZyGf6B8

3
8