Начало / Новини / Календар / Топ изследователи представят в София последните достижения на изкуствения интелект и киберсигурността в поредица от събития на INSAIT

65-та аудитория, Ректорат

Водещи професори от Stanford, Oxford, MIT, UT Austin, Technion, ЕTH Zurich и EPFL ще говорят в София за най-актуалните теми в изкуствения интелект, киберсигурността, информатиката и технологиите, като Neuro-symbolic AI, Generative AI и други.

INSAIT - Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии стартира поредица от събития под мотото „Latest Advances in AI and Computing“ с участието на световни учени, създатели на едни от най-актуалните и будещи интерес технологии.

Събитията ще се провеждат периодично в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, като входът е безплатен и за достъп се изисква единствено предварителна регистрация. Планираните събития са подходящи за софтуерни инженери, предприемачи, членове на академичната общност, ученици с изявени интереси, студенти и инвеститори във високотехнологичния сектор. До края на май тази година лектори ще бъдат:

проф. Михаил Бронщайн, Оксфордски университет, Технически директор в Twitter, DeepMind професор по AI. Един от създателите на Geometric Deep Learning.

проф. Еран Яхав, Технион, Израел. Проф. Яхав е съосновател и технически директор на Tabnine, водеща световна компания в сферата на Generative AI за автоматизиране на програмирането.

проф. Суарат Чаудури, Тексаски университет Остин, САЩ. Един от световните лидери в сферата на Neurosymbolic AI.

проф. Дейвид Бейзин, ETH Zurich, Швейцария. Един от световните лидери в сферата на киберсигурността, съосновател на Anapaya – компанията създаваща следващо поколение сигурен и надежден интернет.

проф. Армандо Солар-Лезама, Масачузетски Технологичен Институт, САЩ. Един от световните лидери в сферата на Neurosymbolic AI.

проф. Мартин Одерски, EPFL, Швейцария. Изобретател на езика за програмиране Scala.

проф. Александър Айкен, Станфорд, САЩ. Един от най-известните учени в сферата на програмните езици, с редица престижни международни награди. Бивш декан на Факултета по компютърни науки на Станфорд.

Детайлна програма на събитията и линк за регистрация може да бъде открит на: https://techseries.insait.ai/

На 27 февруари 2023 г. от 18.00 ч. в 65-та аудитория лекция ще изнесе проф. Еран Яхав, съосновател и технически директор на Tabnine, водеща световна компания в сферата на Generative AI за автоматизиране на програмирането.

На 10 март 2023 г. от 18.00 ч. в 65-та аудитория лекция ще изнесе проф. Дейвид Бейзин, ETH Zurich, Швейцария. Един от световните лидери в сферата на киберсигурността, съосновател на Anapaya – компанията създаваща следващо поколение сигурен и надежден интернет.

insait_tech_series_002

За INSAIT

INSAIT - Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии, разположен в София, България, е първият институт в Източна Европа, който предлага условия за работа на световно ниво, съответстващи на тези във водещите западни университети и институти. Институтът е структуриран като специално звено към Софийския университет “Св. Климент Охридски” и е създаден в партньорство с швейцарските ETH Zurich и EPFL, два от най-добрите технологични университети в света. Водещи учени от топ американски, европейски и израелски университети и изследователски лаборатории ръководят и съветват института. Основният фокус на INSAIT е върху научните постижения: провеждане на изследвания на световно ниво, привличане на международни учени с изключителни постижения и обучение на следващото поколение студенти и технологични лидери.