Начало / Новини / Календар / Откриване на изложбата "Българският жестов език - пълноценно общуване за всички"

Галерия "Алма Матер", Ректорат

На 8 март 2023 г. от 11.30 ч. в Галерия „Алма Матер“ на Софийския университет ще се проведе официалното откриване на изложбата "Българският жестов език - пълноценно общуване за всички". Тя може да бъде разгледана до 17 март 2023 г.

Изложбата се организира от Университетския център за подпомагане на студенти със специални образователни потребности към Факултета по науки за образованието и изкуствата и Столична община и има за цел да представи добрите практики в комуникацията и административното обслужване на глухи и сляпоглухи граждани.

Изложбата е резултат от съвместната работа на Столична община и организациите на и за глухите хора по повод Международната седмица на глухите 2023 г. Ще бъдат представени проекти, свързани с българския жестов език. Инициативата за представяне на изложбата "Българския жестов език - пълноценно общуване за всички" пред студентите на Софийския университет "Св. Климент Охридски" цели да ги ангажира с темата и с различни социални каузи, както и за по-бързото приобщаване на глухи и сляпо-глухи студенти.