Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / За студентите - Актуално / Стажове, стипендии и конкурси / Стипендии за програмата UIF (University Innovation Fellows) - престижен курс по предприемачество, креативност и иновации на Университета Станфорд за студенти от Стопанския факултет

   

16.05.2018

 

Програмата UIF (University Innovation Fellows) е престижен курс по предприемачество, креативност и иновации на Университета Станфорд, Калифорния. Представлява интензивно обучение, което трае 6 седмици и завършва с изпит, а студентите получават сертификат. Провежда се онлайн, като най-успешните участници ще бъдат поканени на едноседмична среща в Станфордския университет, Калифорния, за да обменят опит и да получат допълнителни насоки от водещи ментори. Програмата UIF е в партньорство с Hasso Plattner Institute of Design, Stanford и се финансира от The National Science Foundation, правителствена фондация, САЩ. Целта е студентите да получат допълнителни умения, за да бъдат лидери и успешни предприемачи на бъдещето. Периодът за кандидатстване е 16.04 - 21.05., а обучението ще започне на 04.09.2018 г.

 

Българските университети могат да предложат по четири талантливи студента, които показват качества на лидерство и организационни умения, както и един преподавател. Студентите трябва да са в средата на образованието си (завършили четири семестъра) или вече дипломирани бакалаври или магистри, както и докторанти.

 

Кандидатите от Стопанския факултет могат да се свържат с доц. д-р Десислава Йорданова до 18 май 2018г. по мейл (d_yordanova@abv.bg).