Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / За студентите - Актуално / Стажове, стипендии и конкурси / Сдружение „Център за разрешаване на спорове“ провежда състезание по медиация за студенти

   

23.05.2022

 

През 2017, 2018 и 2019 г. бяха проведени три поредни национални състезания по медиация за студенти. Тези състезания бяха организирани от Сдружение „Център за разрешаване на спорове“. За съжаление, пандемичната обстановка възпрепятства организирането им през изминалите две години.

Предвид успеха на първите три издания, както и възторжените отзиви на всички участници, през ноември 2022 г. надпреварата ще се проведе за четвърти път.

3-1-mediator

Целта на състезанието е да даде на студентите практически техники за разрешаване на спорове от различни области на живота – в бизнес среда, в средата, в която ще работят и живеят. Това се постига с прякото им участие в процедура по медиация за разрешаването на спор в рамките на състезанието.

Състезанието ще се проведе на 5-6 ноември 2022 г. в гр. София, в залите на Съюза на юристите в България (СЮБ). Всеки факултет има възможност да излъчи един отбор от трима души, които да го представляват.

Студентите могат да бъдат подпомагани от преподавател или друг представител на университета, който да подкрепи подготовката им за състезанието. Състезанието отново се организира от Сдружение „Център за разрешаване на спорове“, с подкрепата на Националната асоциация на медиаторите.

Срокът за кандидатстване е до 17 октомври 2022 г. чрез формуляр за кандидатстване на e-mail: sustezanie@bgmediation.com

Координатор/треньор за състезанието на Стопанския факултет е Иванка Михайлова, e-mail: ivanka_mihaylova@feb.uni-sofia.bg

Програмата можете да намерите тук .