Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / За студентите - Актуално / Стажове, стипендии и конкурси / Младежки лагер „Преходът към зелена икономика в България“, 3-5 юни

   

25.05.2022

 

Институт за икономическа политика организира следващата дейност по проекта „Generation Zелено“ – тридневен Младежки лагер на тема „Преходът към зелена икономика в България“. Младежкият лагер ще се проведе в периода 3-5 юни 2022 г. в хотел Жеравна, Банкя. Лагерът цели да събере около 40 младежки еко делегати – някои от младежите, взели участие в проведените по проекта три Младежки форума за диалог в Перник, София и Стара Загора, както и други млади хора, които имат желание да допринесат със своите идеи и предложения към развитието на една по-зелена и устойчива България.

Event Cover_Green Economy Camp

Програмата на Младежкия лагер ще включва интересни презентации, работа по групи, дискусии върху идеите и предложенията, които ще залегнат в Младежката ЕКО Резолюция и участие в иновативната образователна игра „Климатична фреска“, разработена от световни специалисти в областта на климата и показваща взаимовръзката между човешката дейност и климатичните промени.В резултат от провеждането на различни интерактивни сесии, дискусии и срещи с хора от практиката, по време на лагера младежите ще обобщят своите идеи и предложения за развитието за зелена икономика и устойчиво развитие в България и ще бъде изготвена Младежка Еко Резолюция, която след това ще бъде представена пред общинските администрации на трите града – София, Перник и Стара Загора и ресорните комисии в Народното Събрание на Република България.

 

Защо да се включите?

За да споделите своята визия за по-зелена и устойчива България, да се срещнете с други активни млади хора, заинтересовани от темата, да се включите в интересни интерактивни сесии, игри и симулации, да обмените опит и идеи с хора от практиката и да вземете активно участие в изработването на Младежката Еко Резолюция, която ще съдържа именно вашите идеи и предложения за развитието на зелена и устойчива България!

 

Кой може да участва?

  • Младежи на възраст от 18 до 30 години, които проявяват интерес към зеления преход в България, опазване на околната среда и възможностите за развитие на зелено предприемачество.

 

Краен срок за кандидатстване:

Младежите, желаещи да се включат в Младежкия лагер, могат да подават своите кандидатури до 29 май 2022 г. като попълнят формуляр за кандидатстване. Младежкият лагер цели да събере около 40 младежи и при по-голям интерес Институт за икономическа политика си запазва правото да селектира регистрираните участници на база на мотивацията им и предложените от тях идеи.

 

Сертификати:

Всички младежи, взели участие в проекта „Generation Zелено“, ще получат сертификат Youthpass с подробно описание на уменията и компетенциите, придобити в резултат от участието им в различните дейности по проекта. Младежите, които ще вземат участие в тридневния Младежки лагер, ще получат и специално изработени Еко сертификати за принос към изготвянето на Младежката Еко Резолюция.

 

Разходи за участие:

Участието в Младежкия лагер е безплатно, като организаторите покриват две нощувки (на 3 и 4 юни), изхранване, кафе паузи и обучителни материали. За участниците, които не живеят в София или в близост до Банкя, се предвижда покриване и на транспортните разходи.