Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / За студентите - Актуално / Стажове, стипендии и конкурси / Младежки форум за диалог по темата за „Зеленият преход в България“, 29 Април 2022 г.

   

21.04.2022

 

Институт за икономическа политика организира три Младежки форума за диалог по проект „GENERATION ZЕЛЕНО – визията на младите за прехода към кръгова и нисковъглеродна икономика“, финансиран по програма Еразъм+, КД3 „Структурен диалог“.

Целта на Форумите е провеждането на конструктивен диалог между младите хора и представителите на ресорните национални и местни институции, отговорни за зеления преход, в рамките на който ще бъдат изяснени в конкретика какви са процесите на трансформацията към кръгова и нисковъглеродна икономика и последствията им на национално и местно равнище, както и какви са предприетите мерки и политики до момента по отношение на зеления преход. Ще бъдат обсъдени и възможностите за зелено предприемачество с представители на бизнеса и НПО, както и визията на младите хора за развитието на зелена икономика и устойчиво развитие в България.

Gen Zeleno_Dialogue Forum_Sofia

Форумите за диалог ще се проведат при следния график:

  • Форум за диалог в София – на 29 Април 2022 г. – Програма
  • Форум за диалог в Стара Загора – на 19 Май 2022 г.

 

Кой може да участва?

Младежи на възраст от 18 до 30 години, които проявяват интерес към зеления преход в България, опазване на околната среда и възможностите за развитие на зелено предприемачество.

 

Регистрация за участие:

Младежите, желаещи да се включат в предстоящите Форуми за диалог в Перник, София и Стара Загора по проекта GENERATION ZЕЛЕНО, е необходимо да се регистрират за участие, като попълнят следния регистрационен формуляр.

 

Разходи за участие:

Участието в младежките форуми е безплатно след регистрация. Организаторите покриват разходите за обучителни материали, кафе паузи и обяд.

 

Транспортни разходи:

За участниците, които не живеят в градовете на провеждане на форумите, се предвижда покриване и на транспортните разходи в размер максимум до 40 лв. при предоставянето на съответните документи (билет за автобус/влак, касов бон за гориво).

 

Защо да се включа?

Подарък:

За всички младежи, взели участие във Форумите за диалог, се предвижда специален еко подарък с брандинга на проекта.

 

Възможност за участие в младежки лагер за зелена икономика:

Всички младежи, взели участие във Форумите за диалог, ще имат възможност да кандидатстват за участие в предстоящия в началото на месец юни 2022 г. тридневен Младежки лагер по темата за зелената икономика в България и да бъдат част от Младежките Еко Делегати, които в резултат от проведените различни интерактивни сесии, дискусии и срещи с хора от практиката, ще изготвят Младежка резолюция за развитието на зелена икономика и устойчиво развитие в България, която ще бъде представена пред общинските администрации на трите града – София, Перник и Стара Загора и ресорните комисии в Народното Събрание на Република България.

 

Сертификати:

Всички младежи, взели участие в проекта "GENERATION ZЕЛЕНО", ще получат сертификат Youthpass с подробно описание на уменията и компетенциите, придобити в резултат от участието им в различните дейности по проекта. Младежите, които ще вземат участие в тридневния Младежки лагер по темата, ще получат и специално изработени Еко сертификати за принос към изготвянето на Младежката Еко Резолюция.