Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / За студентите - Актуално / Стажове, стипендии и конкурси / Конкурс за магистри от Стопанския факултет за участие в Лятната школа на European Investment Bank Institute

   

24.03.2022

 

Деканското ръководство на Стопанския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“ ще избере трима студенти от магистърските си програми за участие в лятното училище на EIB (Групата на Европейската инвестиционна банка). Конкурсът е с краен срок 3 май, а лятната школа ще се проведе между 28 юни и 9 юли присъствено в Люксембург. Организаторите поемат разходите по престоя, а Стопанският факултет ще поеме разходите за транспорт.

eib

Стопанският факултет си партнира с EIB Group от 2020 г. насам и е единственият академичен партньор на институцията в България. През 2020 и 2021 г. бяха проведени редица гост-лекции с участието на висшия мениджмънт на EIB и EIF.

За да бъдете един от тримата избрани студенти от Стопанския факултет, моля изпратете документите си преди 3 май 2022 г. до декана доц. д-р Атанас Георгиев на имейл адрес: ageorgiev@feb.uni-sofia.bg с тема на писмото „EIB Summer School“ и прикачете следните документи:

  • Вашето CV (на английски език);
  • Кратко мотивационно писмо (1-2 страници) на английски език, отговарящо на въпроса „How the EIB Summer School Experience Would Help My Professional Realization“

В срок до 15 май ще бъдете уведомени по имейл за резултата от подбора. Решението за избор на тримата представители ще бъде взето от Деканския съвет (декан и зам.-декани).

Лятната школа на EIB предлага практически подход към интердисциплинарни теми. Всички лекции в Лятната школа се провеждат от служители на групата на ЕИБ, които ежедневно се занимават с оперативни, финансови, политически, кредитни, правни и технически предизвикателства. По време на лятното училище те споделят мнението си относно прилагането на теоретични концепции към практически предизвикателства и какво означава да бъдеш част от групата на ЕИБ.

Лятната школа ще се проведе на английски език. Участниците трябва да се ангажират:

  • да посещават всички академични курсове, както и всички дейности на място;
  • да имат наличен „зелен сертификат“ към момента на отпътуването си за Люксембург, за да им послужи за полета, регистрацията в хотел и участията в занятия в публични сгради (в зависимост от актуалната ситуация към 28 юни).

След приключване студентите ще получат сертификат за присъствие, издаден от Института на ЕИБ, и имат право да участват във всички дейности на програмата на възпитаниците на Лятната школа на ЕИБ (EIB Summer School Alumni).

 

Участието в лятната школа е безплатно.

За допълнителна информация относно Лятната школа на ЕИБ, моля, вижте тук.