Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / За студентите - Актуално / Стажове, стипендии и конкурси / Ела на борда! Запознай се с A.L.E.C.O. - Андрей Новаков: Първата българска програма на Европейския съюз

   

31.01.2018

 

До премиерата на първата българска програма на Европейския съюз

 

A.L.E.C.O. (Achieve Leadership in Entrepreneurship and Cooperation Opportunities) е първата българска програма на Европейския съюз за предприемачески умения и едностранен обмен на млади предприемачи от ЕС. Инициативата бе стартирана от евродепутата Андрей Новаков през 2016 година под формата на финансиран от Европейската комисия пилотен проект на стойност 750,000 евро.
Програмата цели да изпрати над 100 млади европейски предприемачи в САЩ, в Сингапур и в Израел с цел подобряване на предприемаческите им умения и създаване на партньорства. Пилотният проект ще се превърне в интегрирана част от програма „Еразъм за млади предприемачи“.
Името на програмата е вдъхновено от българския писател и пътешественик Алеко Константинов и символизира пътуването, както и развитието на всеки млад човек, решил да стартира свой бизнес.

 

Ела на борда! Запознай се с A.L.E.C.O.

 

 

Стани част от A.L.E.C.O.