Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / За студентите - Актуално / Стажове, стипендии и конкурси / Академия за иновации за 9-а поредна година ще търси студенти предприемачи

   

28.03.2022

 

За девета поредна година студентите с предприемачески идеи могат да кандидатстват в състезанието с елементи на програмиране и прототипиране Академия за иновации 2022. Организаторите от агенцията за иновации Innovation Starter ще приемат заявки за участие до края на май. Форматът се организира в партньорство с 14 български университета и с институционалната подкрепата на Европейската комисия, Европейска инвестиционна банка, Българска банка за развитие, Столична общинска агенция за приватизация и инвестиции и най-големите развойни компании инвеститори в България като Аурубис, Кока-Кола, Нестле, Веолия.

IA2022_Site_900x1000

Студентите получават ценни знания и опит в областта на иновациите и предприемачеството, и презентират на финала на 4 юни в Литературен клуб “Перото” на НДК своите идеи пред 20-членно академично и бизнес жури.

До момента през Академия за иновации са преминали 4300 участници и повече от 720 проекта, от които са стартирани и преминали над 15% предприемачески идеи като CheatBurger, HealthIt, EduBots, Your Sofia, CityIT, Adventure Squad, ParkNShare, StudyHub, Space Division, HubGround, OSimplants, WomanIcer, Цвете в епруветка, Vendy+ и др.

Последните 3 години големият приз за първо място отива при студенти от Американски университет в България. Но наградите през 2022 г. също са удвоени. Финансова подкрепа в размер на 10,000 лв. за реализация на първата си идея ще получат, както класирания на първо място отбор, така и класираният на второ място отбор, а първите три екипа заминават за посещение на Европейските институции в Брюксел. Студентите, които не се класират на челни позиции, също могат да разчитат на редица предметни и поощрителни награди.

Основната цел на проекта е да среща студенти от всички университети у нас в обща платформа за иновации, заедно с техните преподаватели и топ експерти от бизнеса у нас.

За повече информация и регистрация посетете уеб страницата на събитието тук.