Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърската програма Моделиране на големи данни в бизнеса и финансите (Business Analytics) / Среща на магистранти от магистърската програма по големи данни с представители на американската фирма AtScale: Понеделник, 7.10.2019 от 19 часа в зала 200, Стопански факултет

   

04.10.2019

 

За откриване на учебната година в магистърската програма по големи данни ще се проведе среща на магистрантите с някои от водещите експерти във фирма AtScale .

AtScale e американска софтуерна компания, която се занимава в виртуализация на хранилища за данни, базирана в Калифорния.

 

Даниел Грей, старши директор корпоративни продажби

1

 

 

 

 

 

През последните 20 години Даниел работи в сферата на

големите данни, хранилищата за данни и машинното обучение, като се специализира в аналитичните

изследвания. Преди да се присъедини към екипа на AtScale като старши директор корпоративни продажби, работи за технологичния гигант HP 12 години, 5 от които прекарва в технологичния център на компанията.

Даниел е работил с много бази данни, включително Vertica, Netezza, Oracle, Hadoop и Spark, както и с различни инфраструктурни инструменти, сред които Docker, Kubernetes и Openshift. Експертизата му включва и Python, R, и SAS.

 

 

Дан Дош, ръководител софтуерно инженерство

2

 

 

 

 

 

Дан Дош е компютърен инженер, възпитаник на престижния Калифорнийски университет в Санта Барбара. Той е с AtScale още от 2015 г., като през последните 2 години е ръководител софтуерно инженерство. Преди това Дан трупа опит в маркетинговата компания Acxiom, а акцент в биографията му е Yahoo, където 4 години се занимава със софтуерно инженерство на най-високо ниво

 

 

Срещата ще се състои на 7.10.2019 , понеделник, от 19 часа в зала 200, Стопански факултет. Срещата е отворена и се канят всички интересуващи се.

 

 

3.10.2019, гр. София проф. Иван Иванов